Gogosi pufoase

de corina241 in Prajituri, 22 Dec 2013 | 6206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar si jumatate lapte
  • un pahar si jumatate faina
  • 4-5 oua
  • 6 lingurite zahar
  • 10 – 20 g unt (un cub)
  • coaja lamaie
  • sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas.

Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de lamaie. Se lasa la frigider o ora.

Se pune intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti ulei la incins. Se ia cate o lingurita din aluatul de gogosi pripite si se pune in uleiul incins. Gogosile pripite sunt gata cand capata culoarea gogosilor si pleznesc de la sine.

Se scot din ulei, se lasa sa se scurga, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase